İnanç Turizmi Faaliyetlerine Yönelik Olumsuz Etki Eden Faktörlerin Araştırılması: Kastamonu Örneği - ÇAM, Oğuz; AVCI, Muharrem (Kastamonu University, 2020)
Bu çalışma; Kastamonu’daki İnanç Turizmine Yönelik Olumsuz Etki Eden Faktörlerin Araştırılması amacıyla oluşturulmuştur. Bu çalışma neticesinde inanç turizmine yönelik olumsuzluklar ve problemler ortaya konulmuştur. Kastamonu İli, doğal, tarihi ve kültürel ve dini değerler bakımından önemli potansiyele sahip olmaktadır. Şehirde tanıtım sorunu ile beraber birçok sorun olması inanç turizmi ve bundan dolayı da turizmi olumsuz etkilemektedir. Bu çalışma Kastamonu’nun inanç turizmi alanıyla ilgili çalışma yapacak kişilere önemli kaynak teşkil etmektedir. Çalışma kapsamında nitel araştırma yöntemi kullanılmış, tezler, makaleler, bildiriler ve sosyal medyadan faydalanılmıştır. İnanç turizminin gelişmesini engelleyen birtakım problemlerin aşılmasıyla bu turizm türünden olabildiğince yüksek gelir elde edileceği tahmin edilmektedir.
Keywords: Kastamonu; Turizm; İnanç Turizmi; Olumsuzluk; Problem