Neutrosophıc üçlü genelleştirilmiş metrik uzaylar üzerine - Geyik, Ümit (Fen Bilimleri Enstitüsü, 2022)
Bu tez dört bölümden oluşmaktadır. İlk bölüm girişe ayrılmıştır. İkinci bölümde, klasik mantıkta metrik uzaylar ve genelleştirilmiş metrik uzaylar ile ilgili temel tanım ve teoremler verilmiştir. Üçüncü bölümde neutrosophic üçlü kümeler çalışılmış ve örneklerle detaylı analiz yapılmıştır. Son bölümde ise neutrosophic üçlü metrik, neutrosophic üçlü b-metrik, neutrosophic üçlü kısmi metrik, neutrosophic üçlü kısmi b-metrik, neutrosophic üçlü G-metrik, neutrosophic üçlü kısmi G-metrik ve neutrosophic üçlü v-genelleştirilmiş metrik uzaylar ile ilgili tanım ve teoremler verilmiş, örneklerle analiz edilmiştir
Keywords: Neutrosophic üçlü küme, neutrosophic üçlü metrik, neutrosophic üçlü b-metrik, neutrosophic üçlü kısmi metrik, neutrosophic üçlü kısmi b-metrik, neutrosophic üçlü G-metrik, neutrosophic üçlü kısmi G-metrik, neutrosophic üçlü v-genelleştirilmiş metrik