GTA YÖNTEMİ KULLANILARAK ÜRETİLEN SiC(p) ESASLI KAPLANAN ÇELİKLERİNİN AŞINMA MİKTARLARININ YAPAY SİNİR AĞLARI (YSA) YÖNTEMİ İLE TAHMİN EDİLMESİ - Sezgi̇n, Ci̇hangi̇r Tevfi̇k (NWSA Academic Journals, 2016)
Bu calismada 45Mn5 celiginin yuzeyine SiC tozu kaplanmasi yapilirken 20 Newtonluk kuvvet altinda 150 metre mesafede meydana gelen asinma miktari Yapay Sinir Aglari (YSA) modeliyle tahmin edilmistir. Kaplama teknigi olarak gaz tungsten ark (GTA) teknigi kullanilmistir.  YSA’ nin giris parametreleri olarak sertlik degerleri giris, asinma degerleri cikis olarak alinmistir. Buna gore tahmin edilen deger ile gercek deger kiyas edilmistir.
Keywords: YSA; GTA; SiC; Kaplama; Aşınma