Kırgızistan’da Dağılış Gösteren Sığır (Bos Taurus), Koyun (Ovis Ammon Aries) Ve At (Equus Caballus)’Ların Endokommensal Siliyat (Protista: Ciliophora) Faunası - Gürelli, Gözde (My University, 2024)
Kırgızistan biyoçeşitlilik bakımından Orta Asya’nın en zengin ülkelerinden biridir. Endokommensal siliyat faunası hayvanın beslenme alışkanlıklarına göre değişebilmektedir. Endokommensal siliyatlar geviş getiren memelilerin işkembesindeki ve atgillerin arka bağırsağındaki selüloz ve nişasta sindirimine yardımcı olan protozoonlardır. Kırgızistanda şimdiye kadar bu konuda herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Tespit edilecek türler Kırgızistan’dan ilk kayıt olacaktır ve bu çalışma sayesinde dünya protozoon çeşitliliğine de katkıda bulunulacaktır. Anahtar Kelimeler: Kırgızistan, endokommensal, siliyat, fauna