Gurbet ve yabancılık olgusu, fadwa toukan'dan teknik bir çalışma - Al-Azzawı, Alaa Husseın Ameen (Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021)
Fadwa Toukan'daki yabancılaşma ve yabancılaşma olgusunu ele alan çalışma, araştırma ve inceleme yoluyla ulaştığımız, fenomeni bir dil ve gelenek olarak açıklamak ve tanımlamak için önsözde ele aldığımız bir dizi sonuç ve bunun kullanımlarını ortaya koydu. terim, yani yabancılaşma ve yabancılaşma terimi ve tarihsel çağlar boyunca bu çağa kadarki gelişimi ve antik ve modernistlerin bunlarla nasıl başa çıktıkları, her biri yaşına, çevresine ve zamanının gereklerine göre ölümüne ve şiirle ve benzer şekilde düzyazıyla dolu bir yolculuğa dahil olduğu şey. Bundan sonra ilk bölüm, özellikle diasporanın şairleri ve öncü şairler arasında ortaya çıktığı modern çağda olguyu gözden geçirmek için geldi ve her iki mezhebin örneklerini her şairden örneklerle ve bu olguyu nasıl kullandığını sunduk. şiirlerinde ve koleksiyonlarında, yabancılaşma ve yabancılaşmanın ardından aynı şairde görebilmemiz için İkinci bölümde, şair Fadwa Toukan'ın şiirindeki sanatsal özellikleri ve şiirlerinde bu fenomeni nasıl bu kadar derin bir şekilde vurgulayabildiğini, şiirsel kompozisyonu ve sanatsal özelliklerini tartışırken ele aldık. şairin şiir dili olarak, şiirsel sözlüğe ve içinde en önemlisi söylem olan çeşitli yönleri ele aldığımız şiirsel söyleme kadar: Şairler arasındaki yabancılaşma ve acı ve ıstırabın yankısı. Üçüncü bölümde şairin kendisinde yabancılaşma ve yabancılaşma olgusunu vurgulamak için tekrarı nasıl kullandığını, tekrarın etkisinin ve şairin şiirlerine yansımasının ne olduğunu ve şairin bu olguyu sanatsal olarak nasıl yönettiğini de tartıştık. tekrarı bir dil ve gelenek olarak tanımladı ve özellikle konuyu ele alan ve eski ve benzerlerinin örneklerini sunan en önemli miras ve modern çalışmaları gözden geçirdik.Modernistlerden, her şairin her iki döneme ait şiirlerine atıfta bulunarak ve bunları teknik olarak analiz ederek sonra şairin şiirlerinde yabancılaşma ve yabancılaşma olgusunu, şairin şiirsel söylemi ve sözlüğü aracılığıyla nasıl ortaya çıktığını ve ayrıca yaşadığı yabancılaşmasını ve trajedisini kanıtlamak için sözlü veya ahlaki olarak tekrarlayarak kanıtlamaya gittik ve bu yabancılaştırıcı duyguları tercüme ettik. şiirler aracılığıyla çok yaratıcı ve anlam olarak derindi ve bu, şairin analizinde yabancıların şiirlerini ele aldığımızda üçüncü bölümün ikinci konusunda iv ispatlamak için çok uğraştığımız şeydi, küçük bir kısma ulaşabileceğimizi umuyoruz. şairin bileşenleri. Araştırmanın sonunda, en önemlisi, basitlik ve karmaşıklık arasında değişen sanatsal öğeler açısından öncülerin şiirlerinde ayırt edici bir iz bırakması olan bir dizi sonuç çıkardık.Bazen geleneksel kelime dağarcığını ve bazen onu yaratıcılık, kendiliğindenlik ve özgür şiir dünyasına bırakır.Tekrar eski bir fenomendir, ancak kadimlerin görüşü yüzeyseldi, ancak modernistler şiirlerinin büyük bir bölümünü alana kadar kapsamlı bir şekilde uğraştılar ve işte bu Şairle yaptığımız araştırmalarda ve yabancılaşma yanını vurgulamak için tekrarı nasıl kullandığını ve yabancı şiirlerinde, yabancılaşma kelimesinde, boyutta ve çekirdekte maksimum yabancılaşmaya ulaşmak için sözlü ve ahlaki olarak nasıl şiiri tekrarladığını görüyoruz. şairi tekrarlamak için kullandığımızda bulduğumuz gibi, sadece bir tesadüf veya tesadüfi değildi, bunun tam tersi, bu fenomenin şairin yaşadığı dersler ve dersler aracılığıyla oluştuğunu bulduğumuzda tam tersi. Arap mirasımızın sürekli okunması ve aklına gelen büyük bir kraliçe oluşturmak için hadisler Şairin duygularıyla kristalleşen harika fikirler ve birçok imge, duygularının derinliğini, özgünlüğünü ve insanlığını yansıtan şiirlere yoğunlaştı. Sonuçta bu sanatsal çalışma ile şairin sırlarının küçük bir kısmına ulaşmış olmayı umuyorum.Bu bakımdan şairin tüm yabancılaşma ve yabancılaşma duygularını keşfetmeyi, özüne ve sırlarına ulaşmayı iddia etmiyorum. Toukan'ın şiirlerinde yer alan sanatsal metinlerin birçoğunun kapısını açmış olabilirim, bu alandaki derin ve kapsamlı çalışmalara ve özellikle de şiire, çünkü gerçekten tükenmez bir duygu ve duygu kaynağıdır
Keywords: Gurbet, Yabancılık, Fadwa Toukan, Şiir Eserleri, Şiirsel İmge.