Kastamonu ilinin üçüncü yaş turizmi potansiyelinin tespiti ve değerlendirilmesi - Ulu, Oğuzhan (Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021)
Bu çalışma, Kastamonu İlinin üçüncü yaş turizm potansiyelini tespit etmek ve değerlendirmek için yapılmıştır. Bununla ilgili, Kastamonu İlini tanıyan ve en az 2 sene Kastamonu İlinde yaşamış olan katılımcılara, Kastamonu İlinin fiziki, doğal ve tarihi açıdan barındırdığı olgular hakkında çeşitli sorular yöneltilmiştir. Bu noktada, Kastamonu İlinin ulaşılabilirliği, yerel mutfağı, iklimi, doğası, rehabilitasyon merkezi, doğal ve tarihi yerleri ile birlikte müze ve düzenlenen etkinlikleri üzerinde durulmuştur. Nitel araştırma yöntemlerinden biri olan mülakat yöntemi kapsamında yapılandırılmamış görüşme formu ile veriler elde edilmeye çalışılmıştır. Analiz noktasında betimsel analizden faydalanılmıştır. Ekonomik kalkınma ve turizm gelirlerinden daha fazla pay elde etmek isteyen ülke ve bölgeler için önemi sürekli artan üçüncü yaş turizmi potansiyelinin tespit edilmesi ve değerlendirilmesi, gelecekte benzer türdeki çalışmalar için literatüre katkı sağlayacak bir çalışma olacağı öngörülmektedir.
Keywords: Turizm, Üçüncü Yaş Turizmi, Kastamonu