Bazı 1,3,4-Tiyadiazol Bileşiklerinin Schiff Bazı Türevlerinin Elde Edilmesi Ve Meme Kanseri Hücre Hattı Üzerindeki Etkilerinin İncelenmesi - GÜR, Mahmut (My University, 2024)
Bu proje kapsamında bazı biyolojik olarak aktif olacağı düşünülen organik moleküller sentezlenecektir. İki aşamalı olarak gerçekleştirilecek sentezin birinci aşamasında 1,3,4-tiyadiazol bileşikleri, ikinci aşamada ise 1,3,4-tiyadiazol bileşiklerinin Schiff bazları elde edilecektir. Meme kanseri dünyada kadınlar arasında en sık görülen malign tümör olup kadınlarda görülen tüm kanserlerin %30’unu oluşturmaktadır. Önerilen proje kapsamında, 1,3,4-tiyadiazol bileşiklerinin Schiff Bazı türevlerinin farklı konsantrasyonları MDA-MB-157 olarak bilinen meme kanser hücre hattı üzerine uygulanarak sitotoksik etkisi ve IC50 değeri belirlenecektir. Böylece yapılacak bu çalışma ile bu bu organik moleküllerin ileride ilaç hammaddesi olma potansiyelleri hakkında ön bilgiler elde edilmesi düşünülmektedir.