Siyasal Pazarlamada Dinin Etkisi: Kastamonu İli Örneği - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Pazarlamanın amacı nasıl bir ürün ya da hizmeti müşteriye satmak ise; siyasal pazarlamanın da amacı daha çok daha çok seçmene ulaşmaktır. Oyları maksimum seviyeye çıkarmak için seçmen memnuniyetini sağlamaktır. Siyasal pazarlama, pazarlama tekniğini siyasete uyarlayarak daha çok seçmene ulaşmayı hedeflemektedir. Toplumun genelini memnun etmek en temel amacıdır. Siyaset ve pazarlama alanlarının ikisi de insanların ihtiyaçlarını sağlamaya yöneliktir. Pazarlama konusu çok boyutlu bir konudur ve pazarlamayı etkileyen pek çok faktör bulunmaktadır. Şimdiye kadar bu faktörlerin çoğu çeşitli açılardan incelenmiştir. Pazarlamanın başka bir yönü olan siyasal pazarlama; siyasetteki pazarlamanın önemine vurgu yapmaktadır. Bu çalışmada da önemi ve farklılığı ortaya çıkmaktadır. Çalışmanın ilk kısmında siyasal pazarlama kavramı ve önemi üzerinde durulacaktır. Daha sonra din 2 faktörünün siyasal pazarlamadaki etkisi temel alınarak Kastamonu bölgesindeki bireylerin siyasal davranışlarında dinin etkili olup olmadığı tespit edilmeye çalışılacaktır. Bu amaçla kapsamlı bir ampirik alan araştırması yapılacak ve son olarak çeşitli istatistiksel analizler sonucunda elde edilen bilgi ve bulgular, sonuçlarıyla birlikte yorumlanarak çeşitli akademik ve pratik politika önerilerinde bulunulacaktır.