Gergedanların Arka Bağırsağında Bulunan Trichostomatid Siliyatların (Ciliophora, Litostomatea) Moleküler Filogenileri - Gürelli, Gözde (My University, 2024)
Arka bağırsak fermentörü olan gergedanlar sindirim sistemlerindeki selülolitik mikroorganizmalarla simbiyotik bir ilişki geliştirmişlerdir. Sindirim sistemlerindeki selülolitik mikroorganizmaların büyük bir grubunu trichostomatid siliyatlar oluşturmaktadır. Endokommensal olan bu siliyatlar patojenik değildir ve çok çeşitli formdadırlar. Bu çalışmanın amacı gergedanların arka bağırsağından tespit edilen trichostomatid siliyat türlerinin moleküler filogenilerini ortaya çıkarmaktır.