Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi’ni Markalaştırmaya Ve Marka Kimliğini Oluşturmaya Yönelik Bir Çalışma - Bayram, Bahadır Çağrı; Ersen, Nadir; Akyüz, İlker (Bartin Orman Fakultesi Dergisi, 2019)
Bu çalışma kapsamında Kastamonu Üniversitesi (K. Ü.) Orman Fakültesinin markalaştırılması ve güçlü bir markanın sahip olacağı avantajlardan yararlanması hedeflenmektedir. Markalaşmaya giden yolda ilk adımlardan birisi marka kimliğinin oluşturulmasıdır. Dolayısıyla çalışmanın literatür kısmında markanın önemine değinilerek orman fakültesinin marka olması halinde potansiyel kazanımlarına vurgu yapılmıştır. Güçlü bir marka olmak için en başta etkili ve gerçekçi bir marka kimliğinin oluşturulması gerekmektedir. Bu bağlamda K. Ü. Orman Fakültesinin ülkemizdeki mevcut durumu paydaşlarla gerçekleştirilen görüşmelerle ve yapılan araştırmalar neticesinde ortaya konmuş olup, sonrasında fakülte bünyesindeki ilgililerle yapılan anket çalışmalarıyla zihinlerinde var olan marka algısı belirlenmiştir. Anket çalışmasında Aakerin marka kişiliği ölçeği kullanılmış olup, değişkenler kapsamında oluşturulan gruplar için t-testi, anova ve korelasyon analizi kullanılmış ve sonuçlar yorumlanmıştır. Neticesinde ise; K. Ü. Orman Fakültesinin alanında güçlü bir kurumsal marka ve etkili bir marka kimliğine sahip olması için yapılması gerekenler tespit edilmiş ve bu doğrultuda bir strateji önerilmiştir böylelikle markalaşmaya giden yolda ilk adımların atılmasına zemin hazırlanmıştır.
Keywords: Kereste, Hamur ve Kağıt; Branding; Brand Identity; Corporate; Kastamonu University; Faculty of Forestry; Hamur ve Kağıt; Timber, Pulp and Paper; Timber; Pulp and Paper; Kereste; Markalaşma; Marka Kimliği; Kurumsal; Kastamonu Üniversitesi; Orman Fakültesi; 15. Life on land