TÜRKİYE’DE TÜKETİLEN GAZLI İÇECEKLERDEKİ RADON KONSANTRASYONUNUN BELİRLENMESİ - (:unkn) unknown (My University, 2025)
Gazlı alkolsüz içecek, gaz halindeki karbondioksit içeren ve A.B.D.’de genellikle gazoz olarak adlandırılan köpüklü içecektir. Gazlı alkolsüz içecekler tatlandırıcı, yenilebilen asitler, doğal veya yapay aromalar ve karbondioksit gazı içermektedirler. İnsan sağlığına olumsuz etkileri bilinmekte olan gazlı içeceklerin içerdiği radon konsantrasyonlarının belirlenmesine yönelik literatürde yapılmış olan çalışmalar bulunmamaktadır. Bu çalışmada Türkiye’de farklı markalar altında satışı yapılan gazlı içeceklerin içerisindeki doğal radyoaktif bir gaz olan radonun konsantrasyonları belirlenecektir.
Fen Bilimleri