Erciş (Van) İlçesi İçme Sularının Su Kalitesi Özellikleri - Atici, Ataman Altuğ; Gülteki̇n, Asude; Şen, Fazıl; Elp, Mahmut (Yuzuncu Yil Universitesi Tarim Bilimleri Dergisi, 2016)
Bu calismada Van ili Ercis Ilcesi ve cevresindeki cesitli yerlesim yerlerinde icme suyu olarak kullanildigini belirledigimiz sularin fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik ozellikleri incelenmistir.  Orneklerde fiziksel olarak sicaklik, bulaniklik, elektriksel iletkenlik, cozunmus oksijen, tuzluluk, kimyasal parametrelerden biyolojik oksijen ihtiyaci, kimyasal oksijen ihtiyaci, pH, kalsiyum, magnezyum, toplam sertlik, toplam alkalinite,  karbonat, bikarbonat, nitrit, nitrat, amonyak, fosfor, cinko, bakir, nikel, kobalt, siyanur, florur, aluminyum, demir, potasyum, manganez, molibden, silisyum analizleri ve fekal koliform analizleri yapilmistir. Elde edilen sonuclar “Yuzeysel Su Kalitesi Yonetimi Yonetmeligi, Su Kirliligi Kontrolu Yonetmeligi , TS-266 ve Insani Tuketim Amacli Sular Hakkinda Yonetmelik” kriterlerine gore degerlendirilmistir.
Keywords: Drinking water; Water quality; Van-Ercis; Engineering; Mühendislik; İçme suyu; Su kalitesi; Van-Erciş; 13. Climate action; 14. Life underwater; 6. Clean water