Piridin Halkası İçeren 1,3,4-Tiyadiazol Türevi Bileşiğin Karakterizasyonu Ve Termal Analizi - Şener, Nesrin (My University, 2024)
Tiyadiazol bileşiklerinin en önemli izomerlerinden olan 1,3,4-tiyadiazol türevleri farmakoloji, tarım ve kimya endüstrisi başta olmak üzere pek çok alanda kullanılmaktadır. 1,3,4-Tiyadiazoller ayrıca herbisitler, fungisitler, böcek öldürücüler, bakterisitler ve bitki büyüme düzenleyicileri olarak yüksek potansiyel sergilerler. Bu önemli sebeplerden dolayı Ppiridin türevi 1,3,4-tiyadiazol bileşiği sentezlenecek ve elementel analiz yöntemiyle yapı tayini yapılacak ve termal analizleri yapılacaktır.