SOSYAL MEDYA KULLANAN TÜKETİCİLERİN ALGILARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA: INSTAGRAM ÖRNEĞİ - Armağan, M. Volkan; Karakulle, İsmail; Karademi̇r, Ömer (İrfan TÜRKOĞLU, 2019)
Teknolojiningelişmesi toplumsal, sosyal ve kültürel anlamda hayatımızın her anını güngeçtikçe artan seviyede etkilemektedir. Bu etkilemeye bağlı olarak teknolojininkullanımı kamu kurumları, işletmeler ve bireysel arasında yaygınlaşmaktadır.Özellikle işletmeler sosyal medya üzerinden ürünlerinin tanıtım, reklam, satışpazarlama vb. birçok aşamasında yoğun olarak kullanmaktadır. Sosyal medyaaraçları sürekli olarak gelişmekte ve artmaktadır. Dünya genelinde olduğu gibiülkemizde de ınstagram sosyal medya araçları arasında en yoğun ve fazla şekildekullanılan araçtır. Bu çalışma, sosyal medya araçlarından instagram kullanantüketicilerin algılarının demografik faktörler açısından farklılık gösteripgöstermediğini incelemeyi amaçlamaktadır. Üniversite öğrencilerinin sosyalmedya kullanım oranları fazla olduğu için araştırma bu grup üzerinde planlanmışve yürütülmüştür. Çalışmanın örneklem grubunu Kastamonu Üniversitesi Devrekâni TOBBMeslek Yüksekokulu ve İletişim fakültesi öğrencileri oluşturmaktadır. Veritoplama aracı olarak anket uygulaması yapılmıştır. Elde edilen veriler SPSS23™paket programı kullanılarak analiz edilmiştir. Anketin değerlendirilmesi sonucunda;yaş, cinsiyet ve eğitim durumunun ınstagram algıları arasındaki farkistatistiksel olarak önemsiz olduğu sonucuna ulaşılmıştır.
Keywords: Sosyal medya; Instagram; tüketici algısı