Robotaksi Otonom Araç Legion - MERİÇELLİ, Murat (My University, 2024)
Günümüzde, araçlarda ve transport sistemlerinde güvenlik ile ilgili artan talepler doğrultusunda yeni yaklaşımlar ortaya konmaktadır. Bu çalışmaların içinde otonom araçlar ve uygulamaları ön plana çıkmaktadır. Her geçen gün daha fazla önem kazanan ve yaygınlaşan otonom araç uygulamaları geleceğin araçları olarak tanımlanmaktadır. Bu nedenle bu proje çalışmasında otonom araçlar ve yapay zeka uygulamaları ile ilgili günümüzde yapılan çalışmalar incelenmiş ve mevcut durum değerlendirmesi yapılarak otonom araç tasarlanıp üretilecektir. Günümüzde bu teknolojiler şu an için her ne kadar sürücüye destek olmak için var olsa da çok yakın zamanda sürücü bu sistemlere destek olacak, hatta sürücü araç içerisinde yola bakmadan seyahat edebilir hale geleceği tahmin edilmektedir. Bu projede otonom araçlar altyapısı , yapay zeka uygulamaları ve otonom araçlarda günümüzde kullanılan sistemler ile birlikte çalışan robotaksi / otonom binek araç tasarlanmıştır.