Vejetasyon Dönemine Bağlı Olarak Karayemiş (Prunus Laurocerasus) Yapraklarında Fotosentez Ve Solunum Temelli Fizyolojik Süreçlerin İncelenmesi - Turfan, Nezahat (My University, 2024)
Proje konusu kapsamında; Daday Orman Fidanlığında ağaçlandırma çalışmalarına yönelik kitlesel fidan üretimi yapılan 2+0 yaşlı çıplak köklü ibreli ve yapraklı fidanların; vejetasyon dönemindeki gelişme evrelerine yönelik, fidan fizyolojik parametrelerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Fizyolojik kalite özelliklerinin önemli bir göstergesi olan; fotosentetik parametreler ve solunum reaksiyonlarının büyüme gelişme döneminde tespit edilmesi fidanlık kültürel işlemlerinin uygulama zamanlarının isabetli belirlenmesi için önem arz etmektedir.