İhtisaslaşma Kapsamında Odun Dışı Orman Ürünlerinin Dezenfektan Potansiyellerinin Belirlenmesi - GÜNEY, Kerim (My University, 2024)
Bu projede Dünya Sağlık Örgütü’nün dezenfektan ürünü olarak önerdiği karışımı güçlendirmek için antimikrobiyal etkinliği yüksek bitkisel ürünlerin (kekik, nane, okaliptüs, defne, adaçayı, biberiye) hidrosollerinden yararlanılması hedeflenmektedir. Bu proje ile Ormancılık ve Doğa Turizmi kapsamında İhtisas üniversitesi misyonunu yüklenmiş Kastamonu Üniversitesi’nin odun dışı orman ürünlerinden elde edilecek antimikrobiyal nitelikteki bazı ürünleri mamül ürünler şekline dönüştürülmesi gerçekleşecektir.