Pinus nigra J. F. var. şeneriana (Saatçioğlu) Yalt. (Ebe Karaçamı)’nın Yeni Bir Yayılış Alanı - Sıvacıoğlu, Ahmet; Ayan, Sezgin (Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi;8(2), 2008)
Bu çalışmada; Türkiye’nin endemik taksonlarından Ebe karaçamı (Pinus nigra J. F. var. şeneriana (Saatçioğlu) Yalt.)’nın in-situ ve ex-situ korunmasına katkı sağlanması amacıyla Kastamonu-Kaşçılar ve Kadıdağı yörelerinde tespit edilen yeni yayılışı ve bireyleri tanıtılmaktadır. In this study, the new distribution area of compact form of Anatolian black pine (Pinus nigra J. F. var. şeneriana (Saatçioğlu) Yalt.) which one of the endemic taxon of Turkey is clarified in Kastamonu-Kaşçılar, Kadıdağı region for providing support to in-situ and ex-situ conservation works.
A New Distribution Area of Pinus nigra J. F. var. şeneriana (Saatçioğlu) Yalt. (Compact form of Anatolian Black Pine)
Keywords: Ebe karaçamı, Kastamonu, Endemik, Takson; Compact form of Anatolian Black Pine, Kastamonu, Endemic, Taxon