Aday Öğretmenlerin Türkiye'deki Öğretmen Yetiştirme Sürecine İlişkin Görüşleri - Kıldan, Oğuzhan; İbret, Ünal (Cumhuriyet Üniversitesi Sivas, 2011)
Türkiye'de öğretmen yetiştirme süreci ilk öğretmen okulunun 1848'de kurulmasından günümüze kadar birçok değişim ve gelişime uğramış, aynı zamanda sürekli güncel bir konu olmuş, daha iyi öğretmen nasıl yetiştirirlir sorusunun cevabı her zaman tartişilmiştır. Çünkü öğretmenlik mesleği diğer mesleklerden farklı olarak birçok açıdan toplumun önünde olması gereken bir meslektir. Bu araştırmanın temel amacı aday öğretmenlerin Türkiye'deki öğretmen yetiştirme sürecine ilişkin görüşlerini ortaya koymaktır.
Keywords: Öğretmen yetiştirme,Aday öğretmenleri görüşleri, Eğitim Fakülteleri.