Zırh Çeliklerinin Ark Kaynak Yöntemleriyle Birleştirilmesi Ve Kaynak Bölgesinin Metalurjik - Mekanik Özelliklerinin Araştırılması - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Bu çalışmada, zırh malzemesi olarak kullanılan çeliklerin kaynaklı birleştirme performansı araştırılacaktır. Kaynak yöntemleri olarak, örtülü elektrodla elektrik ark kaynağı ve gazaltı (MIG/MAG) kaynağı kullanılacaktır. Kaynak işlemlerinden elde edilen birleştirmelerin metalürjik ve mekanik özellikleri incelenecektir. Metalürjik incelemelerde makroyapısal ve mikroyapısal karakterizasyon işlemleri (XRD, EDS analizleri, Taramalı Elektron Mikroskopu (SEM) ve Optik Mikroskop incelemeleri) gerçekleştirilecektir. Mekanik incelemelerde ise çekme, çentik darbe ve sertlik testleri uygulanacaktır.