MUHASEBE VE FİNANS EĞİTİMİ ALAN ÖĞRENCİLERİN MUHASEBE MESLEĞİNE BAKIŞ AÇILARININ VE MESLEĞE YÖNELME EĞİLİMLERİNİN İNCELENMESİ: KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ - SÖNMEZ, Yahya; ALTINIŞIK, Fatih (Abant Izzet Baysal University Graduate School of Social Sciences, 2021)
Bu çalışmanın temel amacı Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümü’nde lisans düzeyinde muhasebe ve finans eğitimi alan öğrencilerin muhasebe mesleğine bakış açılarının ve mesleğe yönelme eğilimlerinin ortaya konulmasıdır. Araştırma kapsamında ihtiyaç duyulan verilerin toplanması için anket tekniği kullanılmıştır. Söz konusu anket, 262 öğrenciye uygulanmıştır. Elde edilen veriler SPSS paket programında Kolmogorov-Smirnov, Mann-Whitney U ve Kruskal-Wallis H testleri ile analiz edilmiştir. Yapılan analizler sonucunda öğrencilerin muhasebe mesleğine bakış açılarının, demografik özelliklerine göre istatistiki açıdan anlamlı farklılıklar gösterdiği ve öğrencilerin muhasebe alanında çalışma eğilimlerinin yüksek olduğu tespit edilmiştir.
Keywords: 4. Education