Büyük Açlık Döneminde İrlanda'ya Osmanlı Yardımı - (:unkn) unknown (My University, 2024)
İrlanda' da 1846-1852 yılları arasında ülke nüfusunun dörtte birine karşılık gelen yaklaşık iki milyon insanın ölümü veya ülkeyi terk etmesiyle sonuçlanan büyük bir açlık felaketi yaşanmıştır. İrlanda tarihinde ''Büyük Açlık'' olarak bilinen bu süreçte Osmanlı Sultanı Abdülmecid tarafından felaketzedelere yardım olarak İstanbul' daki İngiliz Elçiliği aracılığıyla 1000 Osmanlı lirası nakdi olarak gönderilirken, üç ila beş gemiden ibaret olduğu rivayet edilen gıda yardımı gönderilmiştir. Bu bilimsel araştırma projesinde sözü ediln yardımların açıklığa kavuşturulması ve bilimsel verilerle tespiti amaçlanmıştır.