Azerbaycan sağlık turizmi potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik öneriler - Guluzada, Parvin (Kastamonu Üniversitesi, 2020)
Azerbaycan Cumhuriyeti, 1991 yılında bağımsızlığını kazandıktan sonra ülkede bulunan coğrafi özelliklerin farklı turizm türlerinin gelişimi için sunduğu potansiyeli, turizm bölgeleri ve zengin kaynaklarını değerlendirerek daha da geliĢtirmek için stratejiler uygulamaya başlamıştır. Azerbaycan‟da sağlık turizmi kapsamında yerli ve yabancı turistlerin dinlenebilecekleri tatil yerleri, kaplıcalar ve tedavi için şifalı suları kullanabilecekleri çok sayıda modern tesisler mevcuttur. Bu çalıĢmada Azerbaycan‟ın sağlık turizminin potansiyelinin sahip olduğu değerler ele alınmaktadır. Azerbaycan‟da göreceli olarak çok sayıda Ģifalı su kaynağının, volkan çamurlarının, tuzlu göl tedavi çamurlarının, Şifalı çamur petrollerinin bulunması, ülkenin sağlık turizmi açısından ne kadar elverişli koĢullara sahip olduğunu ortaya koymaktadır. Araştırmada nitel yöntem kullanılmıştır. Yapılan görüşmeler ile Azerbaycan‟daki sağlık turizminin potansiyeli irdelenmiştir. Araştırma sonucunda, sağlık turizm potansiyelinin olumlu ve ya olumsuz yönlerini, hangi sağlık turizm çeĢidinin daha çok tercih edildiği, turistlerin sağlık turizminde Azerbaycan‟ı tercih etme nedenlerinin neler olduğu ele alınarak araştırma tamamlanmıştır.
Recommendations for assessing the health tourism potential of Azerbaijan
Keywords: Azerbaycan, Turizm, Sağlık Turizmi