Saros Körfezi’ndeki (Kuzey Ege Denizi, Türkiye) Kupes Balığının (Boops boops Linnaeus, 1758) Üreme Zamanı ve Ağırlık-Boy İlişkisinin Belirlenmesi - CENGİZ, Özgür; PARUĞ, Şükrü Şenol; KIZILKAYA, Bayram (KSU Journal of Agriculture and Nature, 2019)
Bu çalışma Ocak 2014-Aralık 2015 tarihleri arasında Saros Körfezi’nde yürütülmüştür. Türün üreme zamanı gonadların aylık ağırlık değişimleri dikkate alınarak GSI (Gonadosomatik indeks) = (Gonad Ağırlığı / Vücut ağırlığı - Gonad Ağırlığı) × 100 eşitliğinden, ağırlık-boy ilişkisi ise W = aLb denklemi kullanılmak suretiyle elde edilmiştir. Üreme zamanının Mart ve Mayıs ayları arasında olduğu gözlemlenmiştir. Dişi bireyler için ağırlık-boy ilişkisi W = 0.0085TL3.11, erkek bireyler için W = 0.0095TL3.07 olarak hesaplanmıştır.
Keywords: 14. Life underwater