Gökkuşağı Alabalığında (Oncorhynchus Mykiss) Bazı Bitki Tohum Yağlarının Yemlere Eklenmesinin Büyüme Parametreleri İle İlgili Gen Ekspresyon Seviyelerine Etkisinin Belirlenmesi - Özdemir, Rahmi Can (My University, 2024)
Projemde, Tere ve Kenevir tohumu yağlarının gökkuşağı alabalığı yemlerine çeşitli konsantrasyonlarda eklenmesinin balık büyüme parametrelerine ve büyüme ile ilintili gen ekspresyonlarına etkilerinin tespiti gerçekleştirilecektir. Bu amaçla, deneme gruplarından rastgele seçilen balıklardan karaciğer ve kas doku örnekleri 15, 30, 45 ve 60. günlerinde alınmış ve RNA izolasyonları ile cDNA sentezleri gerçekleştirilmiştir. ꞵ-ACTİN, GH, GHR, IGF-1, IGFBP1, IGF1R, Pax7 ve MyoD genlerine ait primer setleri kullanılarak büyüme ile ilişkileri incelenecektir.