Çevreye Duyarlılığın Rekabet Gücüne Etkisi: Yeşil Yıldızlı Oteller Üzerine Bir Uygulama - Doğan, Öznur; Ertaş, Fatih Coşkun (Maliye Finans Yazilari, 2018)
Dogal kaynaklarin hizla tukeniyor olmasi ve tuketicilerin daha bilincli hale gelmesi, cevreyle surekli etkilesim icinde olan ve faaliyetlerinde cevresel kaynaklardan faydalanan turizm sektoru icin onemli bir konudur. Bu calismada, cevreye duyarli olan tesislerde cevresel maliyetlerin tesislerin rekabet gucune etkisi olup olmadigi tespit edilmeye calisilmistir. Bunun icin calismada kolayda ornekleme yontemi kullanilarak 30 Eylul 2016 Tarihi Itibariyle Guncel Cevreye Duyarli Konaklama Tesisi (Yesil Yildiz) listesinde yer alan 64 tesisin yoneticilerine ve cevre sorumlularina anket yontemi ile sorular yoneltilmis, elde edilen verilerle acimlayici faktor analizi ve korelasyon analizi yapilmistir. Cevresel maliyetler ile rekabet gucu arasinda pozitif yonlu anlamli bir iliski bulunmustur.
Keywords: Yeşil Yıldız; Çevresel Maliyetler