Kastamonu Ağırlama Sektöründe Hizmet Kalitesinin Yükseltilmesi Projesi - OKTAY, Kutay (My University, 2024)
Turizm endüstrisinin en önemli boyutunu oluşturan ağırlama işletmeleri, bölgelerin turizm gelişimlerinde de önemli rol oynamaktadırlar. Turizmin gelişmesi için elverişli şartlara sahip olan bölgelerden biri olan Kastamonu, turistik çekim kaynakları ile turizmde önemli bir destinasyon olabilecek kapasiteye sahip bir ildir. Bu kapasitenin değerlendirilmesi ve ilde turizmin geliştirilmesi adına Kamu, özel sektör ve STK’lar tarafından önemli çabalar yürütülmektedir. Özellikle son yıllarda gerçekleştirilen çabalar sonuç vermeye başlamış ve gerek yatırımlar gerekse de tanıtım anlamında önemli ilerlemeler kaydedilmiştir. Tüm bu gelişmelere rağmen günümüzde ilde turizmin en önemli sorunları arasında hizmet kalitesinin yetersizliği yer almaktadır. Bu soruna çözüm bulunması adına Kastamonu İli ağırlama sektöründe hizmet kalitesinin nasıl yükseltilebileceğinin araştırılması, çözüm önerilerinin geliştirilmesi ve bulunan çözüm önerilerinin eylem planları ile uygulamaya koyulması bu projenin amacını oluşturmaktadır.