LİBYA PETROL SEKTÖRÜNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÜZERİNE MUHASEBE UYGULAMALARI VE ÖZEL DURUMLARA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ANALİZİ - GAZAWI, Abdullah Gomaa Ali AL (Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019)
Bu çalışma, muhasebe açıklama sürecinin sağlık hizmeti alanı ve güvenliği imalatında farklı boyutlarını ve Libya'daki petrol ve doğal gaz için Mellitah örgütünün mali tablolarına doğrudan neden olan engellerin neler olduğu ile ve engeller üzerindeki etkilerini belirlemeyi amaçlamaktadır. Araştırmacı, Bahti'nin saha araştırması yoluyla toplanması metodolojisine dayanarak anketi bir grup uzman ve işçi grubuna dağıttı ve bu alanda ve her iki cinsiyette de tecrübeli ve sosyal bilimler için istatistiksel paketin kullanılmasıyla verileri analiz etti. SPSS 24 ile yapılan analizde üç hipotez kurulmuştur: İlk hipotez: Muhasebe ifşasında Mellitah Oil ve Gas üreticisinin mali beyanlarını etkileyecek iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili engeller vardır. İkinci hipotez: Mellitah üretiminin petrol ve doğal gaz için mali beyanlarında mesleki refah ve güvenlik ile ilgili muhasebe açıklamalarının kullanılmasında hiçbir etkinlik yoktur. Üçüncü hipotez: Muhasebe açıklamalarının mesleki refah ve güvenlik üzerindeki etkisi Mellitah Oil and Gas Corporation'ın mali beyannameleriyle belirlenebilir. Araştırma çalışması, çok sayıda sonuçlara ulaşmıştır. Mellitah Oil and Gas üretiminin mali tablolarına ilişkin refah ve güvenlik ile ilgili muhasebe açıklamalarında % 5 anlamlılık düzeyinde istatistiksel olarak önemli bir etkisi vardır. Bu nedenle, bu çalışma, çalışma topluluğunun üyeleri aracılığıyla Tablo 4.14'teki birincil eksendeki soruların cevapları üzerinde bir anlaşmaya varıldığı sonucuna varmıştır: Birinci eksendeki deneklerin her biri için bir örneklem için t-testi için% 95'lik güven aralığında analiz yapılmıştır. Aynı zamanda, topluluk üyeleri tarafından, ikinci eksenin tüm sonuçları üzerinde Tablo 4.15 ile bir anlaşma vardır. Bu, topluluk üyeleri tarafından bu eksenin tüm paragraflarında Tablo 4.16 ile anlaşmanın yapıldığı anlamına gelir: üçüncü eksenin her paragrafı için bir numune için t-testi ve bu destek için% 95 güven aralığı mevcuttur. Bu nedenle, bu çalışma, çalışma topluluğunun üyeleri tarafından onayın alındığı sonucuna varmıştır. Bu sonuç, üçüncü hipotez çalışmasının geçerliliği ile ilgilidir.
Keywords: İş sağlığı ve güvenliği, muhasebe açıklamaları, petrol şirketleri, özel durum