ULUSAL İŞLETMECİLİK İLE ULUSAL YÖNETİM VE ORGANİZASYON KONGRELERİNDE YAYIMLANAN ARAŞTIRMALARIN BİBLİYOMETRİK PROFİLİ: STRATEJİK YÖNETİM YAZINI ÜZERİNE BİR İNCELEME - Hancioğlu, Yasemin; Teki̇n, Erol (International Journal of Economics and Administrative Studies, 2017)
Bu arastirmanin amaci, isletme yazini icerisinde oldukca onemli yeri olan Ulusal Isletmecilik Kongresi (UIK) ve Ulusal Yonetim Organizasyon Kongresi (UYOK)’nde stratejik yonetim basligi altinda 2010-2016 yillari arasinda sunulan ve yayimlanan bildirilerin bibliyometrik profilini ortaya koymaktir. Calismada bibliyometrik analiz yontemi kullanilmistir. Bu kapsamda 2010-2016 yillari arasinda stratejik yonetim basligi altinda sunulan 381 bildiri analiz edilmistir. Calismada ele alinan bildiriler yillara, konularina, yazar sayilarina, metodolojik yonteme ve bildirilerin makaleye cevrilme oranlarina gore incelenmistir.  Arastirma sonuclarina gore stratejik yonetim alaninin cok dar bir konu kapsami cercevesinde ele alinmadigi, ozellikle stratejik yonetimle ilgili yeni kavramlarin da ortaya ciktigi soylenebilir. Ilgili yillarda yenilik, teknoloji, inovasyon ile birlikte tum boyutlariyla girisimcilik konularinin on plana ciktigi gorulmektedir. Ilgili yillarda yapilan calismalarda cok yazarli calismalarin artis gosterdigi de tespit edilmistir. Ayrica, yapilan bildirilerin makaleye donusturulme oranlarinin yeterli duzeyde olmadigi da ortaya konulmustur.
Keywords: Stratejik Yönetim; Ulusal İşletmecilik Kongresi; Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi; Bibliyometri