Tosya İlçesinin Turizm Potansiyeli - ÇAM, Oğuz; ÇILGINOĞLU, Hakkı (Kastamonu University, 2021)
Tosya, Kastamonu ilinde yer alan bir ilçedir. Tosya ilçesinin önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğu düşünülmektedir. Bu çalışmanın sorununu; Tosya ilçesinin turizm potansiyelinin yeterince farkında olunmaması oluşturmaktadır. Bu soruna karşı etkili çözüm önerilerinin getirilmesi, gerek Tosya ilçesi açısından gerekse de Kastamonu ili açısından turizm konusunda önemli avantajlar sağlayacaktır. Bu çalışmada; turizm konusunda önemli olarak görülen Tosya ilçesinin turizm potansiyelinin ortaya konulması amaçlanmaktadır. Bu çalışma; Tosya ilçesinin turizm potansiyelini gözler önüne sermek, ilçenin turizm konusunda daha fazla tanınabilmesini sağlamak, ilçedeki turistik hareketliliğin artmasını sağlamak, ilçenin turizmden sağlanacak gelir payının yükselmesini sağlamak ve Tosya’nın turizm kapsamında Kastamonu ili genelindeki önemine vurgu yapmak açısından önem arz etmektedir. Sonuç olarak; Tosya ilçesinde birçok turizm türünün yapıldığı ve yapılabileceği ifade edilmektedir. Tosya; yöresel ürünleri, el sanatları, manevi iklimi, turizm türleri, çeşmeleri, hamamları, mesire alanları, bağ evleri (gümeleleri), höyükleri, camileri, türbeleri, halk kütüphanesi vb. gibi unsurlarla önemli bir kültürel ve turistik potansiyeli kendisinde barındırmaktadır.
Keywords: Tosya; İlçe; Turizm