Aşındırıcı Su Jetiyle Frezeleme İşleminin Genetik Algoritma İle Sayısal Ve Deneysel Optimizasyonu - KARTAL, Fuat (My University, 2024)
Yapılacak olan çalışmada; ülkemiz sanayine girmede gecikmiş olan aşındırıcı su jeti (ASJ) ile kesme işleminin kullanımında çıkabilecek sorunlara çözüm oluşturmak için, ASJ sistemi matematiksel olarak analiz edilecektir. Ayrıca öngörülen mevcut ve deneysel verilerle genetik algoritma (GA) uygulamaları yapılacak ve GA sisteminin, ASJ ile frezeleme kesme işlemlerine uygulanabilirliği gösterilecektir. Buna ek olarak, 100x100x65 mmboyutlarındaki alüminyum 6061 malzemelerin aşındırıcı su jeti ile kesiminde, ilerleme hızının deneylerde kesilen malzemelerin yüzey kalitesine etkisi incelenerek teoriyle uyum içinde olup olmadığı tespit edilecektir.