Meşcere Sıklığı Ölçü Birimlerinin Çap Büyümesini Tahmin Etme Yönünden Karşılaştırılmaları - Kara, Ferhat (Bartin Orman Fakultesi Dergisi, 2016)
Yedi adet mescere sikligi olcu birimi, Dogu kavagi ( Populus deltoides Bartram ex Marsh.)-gumusi akcaagac ( Acer saccharinum L.)-Amerikan cinari ( Platanus occidentalis L.) ormanlarindaki agac cap buyumesini tahmin etmeleri yonunden karsilastirilmistir. Gogus yuzeyi alani (BA), hektardaki agac sayisi (TPH), yuzde sikisiklik, mescere siklik indeksi (SDI), tum alan dolulugunun minimum nispi sikligi (R MDFO ), ortalama maksimum siklik yuzdesi (P AMD ) ve nispi siklik (RD) mescere sikligini ifade etmeleri bakimindan degerlendirilmistir. Nispi mescere siklik olcu birimlerinin agac cap buyumesini  tahmin etme bakimindan mutlak siklik olcu birimlerine nazaran daha basarili olduklari saptanmistir. Ayrica, nispi mescere siklik olcu birimlerinin agac cap buyumesine olan etkileri bakimindan kendi aralarinda benzer olduklari tespit edilmistir.