TÜRKİYE GİNE DIŞ TİCARET İLİŞKİLERİNİN İNCELENMESİ - AMADOU DİALLO, SAİKOU (Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019)
Uluslararası ticaretin her geçen gün yaşanan gelişmelerle daha da önem kazandığı ve çok sesli bir hâl almaya başladığı zamanları yaşıyoruz. Bu durumda, her devletin ve toplumun bir diğeri ile mutlaka ticari ilişki içine girmeye çalıştığı, az da olsa ticaret yapmanın hedeflendiği gerçeğiyle karşılaşıyoruz. Ticaretin para kazanma çabasının yanı sıra, bir dost kazanma çabası esasıyla yürüten devletlerin sayılarının da gün geçtikçe arttığını biliyoruz. Tüm bu gerçeklerden yola çıkarak bu tezde hedeflenen, Türkiye Cumhuriyeti ve Gine Cumhuriyeti arasında 2002 yılında başlayan ve günümüze dek süregelen ticaret ilişkileri örneğinden yola çıkarak, ticari geçişkenliğin iktisadi boyutlarını da göz ardı etmeden, sosyal ve kültürel açılardan kazanımlarını incelemektir.
Keywords: Türkiye Cumhuriyeti, Gine Cumhuriyeti, dış ticaret, ithalat, ihracat