Farklı ferdi branşlardaki üst düzey Türk sporcuların ergojenik yardımcılara yönelik bilgi ve yararlanma düzeyleri - Şenel, Ömer; Güler, Dursun; Kaya, İsmail; Ersoy, Adnan; Kürkçü, Recep (Spormetre, 2004)
Bu calismada amac, farkh ferdi branslardaki ust duzey Turk sporcularin ergojenik yardimcilara yonelik bilgi ve yararlanma diuzeylerini tespit etmektir. Arastirmaya takvim, spor ve brans yasi ortalamalari, sirasiyla, 22.29 ±3.46 yil, 10.56 ±3,82 yil, 9.64 ±3.90 yil olan 75 erkek ve 19.51 ±3.12yil, 8.13 ±3.24 yil, 6.44 ±3.10 yil olan 45 bayan olmak uzere toplam 120 sporcu gonullu katilmistir. Arastirmada kullanilan veriler anket yontemiyle toplanmis olup, istatistiksel analiz frekans ve yuzde dagilimlar alinarak degerlendirilmistir. Sonuc olarak, arastirmaya katilan sporcularin, cogunlugunun universite egitimine sahip (% 83,3), milli duzeyde sporcu olmasina karsin (% 84,2), kucumsenmeyecek sayi\\'da sporcu (% 72,5) ergojenik yardimcilar hakkinda yeterli bilgiye sahip olamadiklari inancini tasimaktadirlar. Ancak sporcularin onemli bir bolumunun psikolojik (% 79,2), besin ve fizyolojik gibi ergojenik yardimcilardan (% 55) faydalandiklari belirlemistir.
Keywords: Bireysel Spor Dalları; Ergojenik Yardımcılar; Eğitim; Bireysel Spor Dalları; Spor Bilimleri; Eğitim Araştırmaları; Ergojenik Yardımcılar; Bireysel spor dalları; individual Sport Branches; Ergogenic Aids; 4. Education