Niğde Atmosferinde Alerjik Mantar Spor Konsantrasyonunun İncelenmesi - Çeter, Talip (My University, 2024)
Ocak 2014- Aralık 2014 tarihleri arasında Niğde ilinin atmosferik Mantar sporları Burkard tuzağı ile yakalanacak, tanımlanacak ve sayılacaktır. Sonuçlar günlük, Haftalık, aylık ve yıllık olarak belirlenecek ve elde edilen sonuçların meteorolojik faktörlerle değişimi incelenecektir. Elde eilen sonuçlar İç Anadolu bölgesinde bulunan Ankara, Aksaray, Kırşehir ve Adana illerinde daha önce yapılan çalışmaların sonuçları ile karşılaştırılacaktır. İlin 1 yıllık sonuçlarına göre atmosferik mantar spor takvimi hazırlanarak alerji bakımından duyarlı hastaların ve hekimlerin hizmetine sunulacaktır.