İklim Değişikliği Konusunda Orman Fakültesi Öğrencilerinin Bilgi Düzeylerinin Belirlenmesi (Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Örneği) - Güloğlu, Yavuz; Bulut, Alper (Kastamonu University, 2016)
Ozet Iklim degisikligi gunumuz dunyasi ilgilendiren onemli sorunlardan birisidir. Dunyadaki iklim olaylarinda yasanan bircok dengesizlik bu olguya olan ilgiyi gittikce arttirmis ve alinmasi gereken tedbirlere iliskin bircok oneri ortaya konulmustur. Iklim degisikliginin onlenmesinde sera gazlarinin saliniminin etkisi azimsanmayacak derecede onemlidir. Sera gazlarinin salinimin azaltilmasi ile birlikte karasal ekosistemler iceresinde en buyuk depolama kaynagi olan orman alanlarinin arttirilmasi iklim degisikliginin onlenmesinde buyuk katki saglayacaktir. Ileride orman ekosistemlerinin ve orman urunleri sektorunun yoneticileri olacak orman muhendislerinin ve orman endustri muhendislerinin konuya iliskin bilgi duzeyleri oldukca onemlidir. Bu calismada Kastamonu Universitesi Orman Fakultesi Orman Muhendisligi ve Orman Endustri Muhendisligi ogrencilerine iklim degisikligi konusu ile ilgili anket yapilmis ve bu anketlere gore ogrencilerin konuya iliskin bilgi duzeyleri belirlenmeye calisilmistir. Anket calismasi 216 orman muhendisligi, 92 orman endustri muhendisligi ogrencisi olmak uzere toplam 308 ogrenci uzerinde gerceklestirilmistir. Anketlerin analizinde, yuzde analizi yontemi, frekans tablolari ve ki kare testi kullanilmistir.