Defne Uçucu yağının zamana bağlı içeriklerinin GCMS ile belirlenmesi - (:unkn) unknown (My University, 2025)
Bu proje kapsamında, Kastamonu Cide-Çatazeytin ilçeleri arasında yayılış gösteren Defne topluluklarının yıl içerisinde farklı aylarda toplanan örneklerden elde edilen uçucu yağların kimyasal içeriklerinin zamana bağlı değişimi GCMS analizi ile tesbit edilecektir. Zamana bağlı bu tarz bir çalışma daha önce yapılmamıştır. Bu nedenle bu türün kimyasal içeriğinin zamana bağlı değişiminin belirlenmesi etkin kimyasal türlerin izolasyonu için doğru zamanı tesbit etmek açısından önemlidir.
Fen Bilimleri