Okul Öncesi Öğretmen Adaylarının Sosyal Ağ Sitelerini Kullanırken Gerçekleştirdikleri Davranışların Belirlenmesi (Kastamonu Üniversitesi Örneği) - GÜMRÜKÇÜ BİLGİCİ, Bahar; AKYÜZ, Halil İbrahim; BİLGİCİ, Göksal (Kastamonu Egitim Dergisi, 2016)
Gunumuzun en cok kullanilan internet siteleri arasinda gosterilen sosyal ag siteleri hayatimizin ayrilmaz bir parcasi haline gelmistir. Bununla birlikte sosyal ag sitelerinde gerceklestirilen davranislarin bazilari dijital bilgi ortaminda guvenlik aciklari meydana getirmeye ve kisileri tehdit etmeye baslamistir. Buradan hareketle kisilerin sosyal aglari kullanirken sergiledikleri davranislari hangi sikliklarla gerceklestirildikleri onem arz etmektedir. Bu calismanin amaci Okul Oncesi Ogretmen Adaylarini sosyal ag sitelerini kullanirken sergilemis oldugu davranislari ve sikliklarini belirlemektir. Bunun icin arastirmacilar tarafindan gelistirilen 38 maddeden olusan bir anket kullanilmistir. Arastirma sonuclarina gore ogrencilerin sosyal ag siteleri kullanimi ile ilgili guvenlik yonunden bir farkindaliklarinin oldugu, sosyal ag ortamini bilincsizce kullanmadiklari, tehlike olusturabilecek davranislari gerceklestirmedikleri soylenebilir.