Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus Mykiss) Yavru Yemlerinde Mısır Gluten Ununun Protein Kaynağı Olarak Kullanımı - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Bu projede alabalık yemlerinde ikame katkı maddesi olarak mısır glüten ununun (CGM) kullanılabilirliği incelenecektir. Araştırmada hamsi unu, artan miktarlarda (0%, 10%, 20% ve 30%) mısır glüten unu ile ikame edilerek hazırlanan dört farklı deneysel yemlerle (izo-nitro-jenik ve izo-kalorik, %52 protein ve %10 yağ, 19 kJ/g yem) alabalık yavruları (ortalama ağırlık 1,5 g) günde 2 kez olmak üzere beslenecektir. Üç tekerrürlü olarak 60 gün süreyle gerçekleştirilecek olan denemede su koşulları ve ebatları aynı olan 5x5m’lik kafesler kullanılacaktır. Deneme bitiminde her gruptan alınan örneklerin proksimet analizleri, büyüme performansı, yem verimliliği ile amino asit ve yağ asidi kompozisyonu analizleri yapılacaktır. Anahtar Kelimeler: Alabalık, Mısır glüteni, Büyüme, Yem verimliliği