MORFOLOJİK ÇOK ANLAMLILIK ÜZERİNDEN GELİŞTİRİLEN DİLBİLİMSEL ÇÖZÜMLEMELERİN NİTELİĞİ -İbn Cinnî'nin Emn Kavramı ve İfʻâl Sıygası Bağlamında- - AYDIN, Bünyamin (İksad Yayınevi, 2023)
Lafızlar, manalarla karşılaştırıldığında sınırlı sayıdadır (Câhız, 2010, s. 70; Alevî, 1913, s. 151). Dolayısıyla sözlüksel anlam (lexical meaning) düzeyinde her manaya karşılık bir kelime vazedilemediği gibi morfolojik (morphological) ve sözdizimsel (syntactic) anlamları ifade etmek için de aynı dilsel birimler kullanılabilmektedir.