DUAL PELL, PELL-LUCAS KUATERNİYONLARI - YILMAZ, Banu (Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)
Bu tezde, Dual Pell ve Dual Pell-Lucas Kuaterniyonları verilmiştir. Bu tez dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, tezin önemi irdelenmiş ve kaynak taraması yapılmıştır. İkinci bölümde, temel tanım ve kavramlar verilmiştir. Üçüncü bölümde, Pell ve Pell-Lucas kuaterniyonları ve bunlardan elde edilen bazı özel özdeşliklerden bahsedilmiştir. Son bölümde, Dual Pell ve Dual Pell-Lucas Kuaterniyonları ve bunlara ait bağıntılar verilmiştir.
Keywords: Kuaterniyon, Dual sayı, Pell sayısı, Pell-Lucas sayısı, Binet formülü