MUSTAFA KİSBET, İSLAM HUKUKUNA GÖRE SATIM AKDİNDE MALIN KABZ VE TESLİMİ, İSTANBUL: NİZAMİYE AKADEMİ YAYINLARI, 2015, 1. BASKI, 288 SAYFA. - ÖZDEMİR, Ahmet (Cukurova Universitesi Ilahiyat Fakultesi Dergisi, 2023)
Satım akdi ticari hayatta en çok başvurulan bir akittir. Satım akdinin İslam Hukukuna göre meşru olarak gerçekleşebilmesi için taşıması gereken kurallar ve şartlar vardır. Doktora tezi olarak hazırlanan İslam Hukukuna Göre Satım Akdinde Malın Kabz ve Teslimi başlıklı bu eserde satılan malın (mebî‘) satıcıdan alıcının eline geçmesi süreci ele alınmıştır. Çalışma üç bölümden teşekkül etmektedir. Fıkıh mezheplerinin görüşleri çerçevesinde konular işlenmekte zaman zaman gerekçesi de beyan edilerek görüşler arasında tercihler yapılmaktadır. Günümüzde yaygınlaşan sanal alışverişler, gayrimenkul tescili ve uluslararası ticaretteki teslim şekilleri de ele alınan konular arasındadır.
Keywords: Hukuk ve Din; İslam Hukuku; Satım Akdi; Kabz; Law and Religion