Kastamonu-Devrekani yöresi Lepidoptera faunası - Hamad, Hana F. I. (Kastamonu Üniversitesi, 2017)
Kastamonu – Devrekani yöresi Lepidoptera faunası adlı bu çalışma, Kastamonu Devrekani ilçesi sınırlarında yaşayan Lepidoptera faunasının belirlenmesi amacıyla 2016-2017 yılları arasında yapılmıştır. Literatürde konu ile ilgili olarak Devrekani yöresinde yapılan bir çalışmaya rastlanılmamıştır. Çalışma büro ve arazi çalışmaları olmak üzere iki aşamada yürütülmüştür. Büro çalışmaları kapsamında çalışma konusu ile ilgili olarak Türkiye’de ve Dünyada yapılmış olan literatür çalışmaları incelenmiştir. Arazi çalışmaları kapsamında alandaki örnekleri toplamak amacıyla ışık tuzakları ve atraplardan yararlanılmıştır. Arazi çalışmalarının sonrasında toplanan kelebeklerin preparasyonları ve teşhisleri laboratuvarda yapılmıştır. Çalışma sonucunda Devrekani yöresinde Lepidoptera takımına mensup 10 adet familyaya (Nymphalidae (9), Pieridae (9), Satyridae (3) Hesperiidae (2), Lycaenidae (2), Papilionidae (2), Sphingidae (2), Geometridae (1), Noctuidae (1), Zygaenidae (1)) bağlı 32 tür bulunmuştur.
Lepidoptera fauna of Kastamonu–Devrekani region
Keywords: Kastamonu, Devrekani, Lepidoptera, fauna