Fuzzy mantık teknikleri kullanılarak fuzzy topolojinin bazı özelliklerinin incelenmesi - Khider, Khider Mohamed Salih Khider (Kastamonu Üniversitesi, 2023)
Bu tezde, fuzzy küme, soft kümeler, fuzzy soft kümeler ve fuzzy topolojik uzayın temel tanımlarını inceledi ve bazı teoremlerle taban ve alt taban çalışıldı, ardından fuzzy kümelerin bazı temel özelliklerini de inceledik. Özellikleri ve teoremleri ile fuzzy kümeler için fonksiyonu ve kartezyen çarpımı ile fuzzy mantıklar kullanarak 𝑇0, 𝑇1, 𝑇2 için bazı ayırma aksiyom teorilerini tartıştık.
Investigation of some properties of fuzzy topology using fuzzy logic tecnhiques
Keywords: Fuzzy topoloji, yumuşak küme, Fuzzy yumuşak kümesi