Mühendislik Ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Isı-Termodinamik Ve Enerji Laboratuvar Altyapısının Geliştirilmesi - ZURNACI, Erman (My University, 2024)
Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü, 2015 yılı itibariyle eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Makine Mühendisliği Bölümü, sahip olduğu güçlü akademik kadrosu ile yüksek bilgi ve birikime, özel sektörün beklentilerini karşılayacak donanıma sahip mühendisler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Lisans eğitimi boyunca öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanında, mesleki becerilerine katkı sunacak şekilde ders içeriklerini oluşturarak ve özel sektör ihtiyaçlarına yönelik seçmeli dersleri müfredata ekleyerek öğrencileri meslek hayatına hazırlamaktadır. Bu amaçla; eğitim kalitesinin arttırabilmesi ve öğrencilerin edindiği teorik bilgileri endüstriyel uygulamalara aktarabilme yetisinin geliştirilmesi amacıyla bölümümüzde var olan laboratuvar alt yapısının ısı, termodinamik ve enerji alanlarını da kapsayacak şekilde genişletilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu proje kapsamında, bölümümüze kazandırılması planlanan eğitim setleri ile bölümümüz Isı-Termodinamik Laboratuvarı ve Enerji Laboratuvarı’nın kurulması planlanmaktadır. Eğitim setleri ve bu eğitim setleri için hazırlanan deney föyleri ile öğrencilerin belirlenen problemleri mesleki ekipmanları kullanarak çözmesi sağlanacaktır. Ayrıca, belirlenen deney senaryoları sonucunda elde edecekleri sonuçları raporlaştırmaları ve bu sayede dersi anlama düzeylerinin ölçümü gerçekleştirilebilecektir. Bu laboratuvarlar günümüz standartlarına uygun kalitede ve donanıma sahip mühendisler yetiştirmeye katkı sağlayacaktır.