Anormal etkileşmeler ile dördüncü aile t' kuarkların üretiminin lineer hızlandırıcılarda incelenmesi - Ustabaş, Fatma (Kastamonu Üniversitesi, 2012)
Bu tezde, dördüncü aile t' kuarkların gelecek lineer çarpıştırıcılarında, baskın olan Standart Model bozunma modu göz önüne alınarak anormal etkileşmeler ile tek üretimi incelenmiştir. Anormal etkileşmeler ile üretilen dördüncü aile t' kuarkların 300-800 GeV kütle aralığında sinyal ve fon tesir kesitleri hesaplanmıştır. Elde edilen sonuçlara göre, dördüncü aile kuarkların gözlenebilir mümkün kütle değerleri tartışıldı. Ayrıca, 3? gözlenebilirlik limitinde t' kuarkların gözlenebilmesi için anormal bağlanma değerlerinin limitleri ve gelecek çarpıştırıcılarında ulaşılabilir ışınlık değerleri tartışıldı. Hesaplamalar elektron pozitron lineer çarpıştırıcısı olarak tasarlanan Uluslararası Lineer Çarpıştırıcı (ILC) ve Kompakt Lineer Çarpıştırıcı (CLIC) parametreleri kullanılarak yapıldı.
Analysis of fourth family t' quarks with anomalous interactions at lineer colliders