Orman İçindeki Derelerin Su Kalitesinin Belirlenmesi - ŞEN, Senem GÜNEŞ (My University, 2024)
Su, tüm canlılar için en önemli hayati kaynaklar arasında yer almaktadır. Suyun değerini bilmek, sürdürülebilirliğini sağlamak, gelecek nesillere sağlıklı ve temiz suya sahip bir dünya bırakabilmek için suyun kontrolü, takibi ve korunması öncelikli konular arasında yer almaktadır. Bilindiği gibi insanların, içme, kullanma, endüstri ve tarımsal sulama gibi gereksinimlerini karşıladıktan sonra su çeşitli nitelik değişikliklerine (kirlenmeye) uğramaktadır. Yüzey suyu kaynaklarının su kalitelerinin belirlenmesi de onların kullanım amacının ortaya konulması açısından oldukça önemlidir. Bu kapsamda yapılması planlanan bu çalışmada, Kastamonu ili Daday ilçesi sınırları içerisinde yer alan ormanlık alanlarda belirlenecek olan devamlı akan derelerin su kalitesinin zamansal değişiminin belirlenmesinin yanı sıra, ilkim değişikliğinin etkisi ile su kalitesinde meydana gelen zamansal değişimlerinde tespit edilmesi amaçlanmıştır.