Kudret Ayşe Yılmaz'ın eserleri üzerine bir inceleme - Akyüz, Ayşegül Tuğba (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2021)
Bu çalışmada, romancı hüviyetinin yanı sıra sinema ve tiyatro eserleri sahnelenen, dergi kurarak yöneticiliğini idame ettiren, biyografik eser, hikâye ve masal türündeki yapıtlarıyla Türk edebiyatının güçlü ve genç kalemlerinden Kudret Ayşe Yılmaz'ın sanatı ve eserleri incelenmiştir. Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde sanat anlayışı hakkındaki saptamalara ve üçüncü bölümde ise eserlerin tahlili üzerine geniş ve detaylı bir değerlendirme yapılmıştır. Sonuç kısmında eserlerin genel değerlendirmesine yer verilmiştir.
Keywords: Kudret Ayşe Yılmaz, Sanat, Edebiyat, Roman, Hikâye, Biyografi.