Dr. Öğr. Üyesi Orhan ÇORUM, Dr. Öğr. Üyesi Beste DEMİRCİ, Dr. Öğr. Üyesi Duygu DURNA ÇORUM, Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin GÜNGÖR, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa HİTİTEROL, Hüseyin Serkan2024-01-282024-01-28https://hdl.handle.net/20.500.12597/18710İnflamasyon vücudun çeşitli durumlarda savunma hücrelerinin dahil olduğu savunma mekanizması ile patojenlere, yabancı maddelere veya dokunun kendisine karşı meydana gelen bir olaydır. Bu olayda ağrı, acı ve ateş şekillendiği gibi aynı zamanda doku da hasar görür. Bu nedenle inflamasyonun engellenmesi amacıyla yeni bir farmakolojik ajan geliştirmek amaçlanmış ve bu amaçla dut meyvesinin ektraktı sıçanlarda karregenin ile oluşturulan pençe ödemi modelinde uygulanacaktır. Hayvanlardan alınan pençe ve kan örneklerinde antioksidan parametre olarak LPO, SOD, GSH ve KAT, kanda ise inflamasyon parametreleri incelenecektir. Dokularda histopatolojik incelemeler yapılarak inflamasyonun varlığı ve şiddeti belirlenerek verilen maddenin etkinliği değerlendirilecektir.Sıçanlarda Karregenan İle Oluşturulan Pençe Ödeminde Dut Meyvesi Ekstraktının Antiinflamatuvar Etkisinin Araştırılması