Kastamonu Üniversitesi Öğrencilerinin Ekonomi Okuryazarlığı - DİLEK, Serkan; KÜÇÜK, Orhan; ELEREN, Ali (Journal of the Human and Social Sciences Researchers, 2016)
Ekonomik gelismeleri ve bu gelismelerin etkilerini yorumlayabilme yetenegine ekonomi okuryazarligi denilmektedir. Ekonomi okuryazarligi sayesinde rasyonel bireyler dunyayi ve ekonomi politikalarinin sonuclarini dogru bicimde idrak edebileceklerdir. Bu da onlarin dogru iktisadi kararlar almalarina yardimci olacaktir. Bu cercevede calismamizda, daha onceki akademik calismalarda gelistirilen olcekler yardimiyla Kastamonu Universitesi ogrencilerinin ekonomi okuryazarliginin olculmesi amaclanmistir. Kastamonu merkezde bulunan Fakulteler, yuksekokullar ve Meslek Yuksekokulunda toplam 428 ogrenciye anket uygulanmistir. Hipotezlerimizi test etmek ve faktor analizi uygulamak suretiyle ekonomi literaturune katki saglayacak bicimde dikkat cekici sonuclara ulasilmistir. Sonuclara gore ogrenciler ekonomi okuryazarligi konusunda yeterlidir ve kendilerine guvenmektedirler. Fakat daha yapmalari gerekenler bulunmaktadir.